Завтра, 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, у PM Gallery відбудеться відкриття благодійної виставки-продажу робіт дітей-переселенців з прихистків Львова «Діти для дітей».

З прибуттям вимушено переселених сімей зі всіх куточків України до Львова викладачі Школи мистецтв вільних та небайдужих відвідували місцеві прихистки та влаштовували для діток безкоштовні майстер-класи.

Кошти, отримані з продажу робіт будуть спрямовані на підтримку сім’ї з Донеччини, що постраждала під час ракетного обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську.

На початку квітня мама Наталя вирішила вивезти дітей з-під обстрілів. З валізами вони приїхали на вокзал Краматорська. Поки чекали потяга, Яна попросила в мами чаю, що його на пероні готували волонтери. Ярослав лишився стерегти речі в приміщення. Коли мама з сестричкою вийшли надвір, пролунав вибух. 

 

Він подорослішав тієї миті, коли російська ракета прилетіла на вокзал Краматорська. Сестра-близнючка і мама, які були на пероні, лишилися ніг: дівчинка - обох, жінка - однієї. І 11-річний Ярослав тепер їх доглядає. Навіть сам ходить в магазин поряд з лікарнею, - розповіла Наталя.

Наталя, яка досі не може собі пробачити того походу за чаєм, пригадує: коли розплющила очі, все було в крові. Потім побачила, що у доньки немає ніг. А після того, як не змогла підвестися, зрозуміла, що і сама без однієї кінцівки.

Уже кілька тижнів родина перебуває в Дитячій лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова (вул. П.Орлика, 4). Наляканих сюди їх доправив евакуаційний потяг. Нині дітки і мама вже усміхаються, бо нарешті в безпеці.

Зовсім скоро сім’я вирушить на протезування та реабілітацію до США. Але для цього потрібні чималі кошти, яких у родини немає. Саме тому зараз їм так необхідна будь-яка фінансова допомога. І ми, спільною командою «PM Gallery» та Школи мистецтв вільних та небайдужих вирішили долучитися до збору коштів.

30 травня, у переддень відкриття-продажу картин, розпочнеться також онлайн-продаж дитячих робіт, взяти участь у якому зможуть всі охочі до 3 червня включно. 

Захід відбуватиметься за ініціативи «Школи вільних та небайдужих» та галереї сучасного мистецтва «PM Gallery». 

 

 

Відвідати благодійну виставку-продаж  можна буде до 3 червня включно. 

Також завтра, 1 червня, до Дня захисту дітей відбудеться майстер клас для діток переселенців у рамках проекту «Час війни . Рефлексії. Діти».

I навiть, здавалося б, таке просто питання, як - де твої батьки або- чи маєш ти братика чи сестричку можуть бути дуже вразливими для них. Ці діти бачили те, чого не мали б побачити в житті... I це назавжди залишиться в їх пам'яті та буде відбиватися протягом всього життя на ïх рiшеннях, страхах та виборі. Але, на щастя, той вогонь в дитячих очах не погас, ця війна не зламала їх.



ІА "Вголос": НОВИНИ