Український омбудсмен Людмила Денісова змогла поспілкуватися з Уповноваженим з прав людини в Росії Тетяною Москальковою у парламенті Греції. Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Омбудсмен розповіла, що домовлялася про зустріч з Москальковою у Греції, однак російська сторона так і не погодила час. Денісова була вимушена очікувати представницю РФ у коридорі грецького парламенту.

Сторони обговорили надання медичної допомоги та обстеження полонених моряків. Людмила Денісова наголосила, що обстеження – це лише поверхневий огляд, а Сорока, Артеменко та Ейдер потребують госпіталізації та повноцінного лікування.

Під час розмови український омбудсмен також розповіла про погіршення здоров’я у політв’язнів Бекірова та Гриба. Українців не починають лікувати, незважаючи на медичне підтвердження критичного стану.

Москалькова продовжила блокування процесу обміну полоненими та надання їм медичної допомоги, зазначивши, що це не у її можливостях.

Позиція Росії залишилась незмінною – агресор продовжує порушувати міжнародні норми щодо забезпечення прав і свобод людей.

Як писав «Вголос», Москалькова відвідала захоплених українських моряків у Лефортово.

Напередодні Денісова заявила, що стан в'язня Кремля Бекірова - критичний, а Росія це приховує.

ІА "Вголос": НОВИНИ