Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що адміністрація російської в'язниці чинить тиск на українського політв'язня Геннадія Лимешка.

Про це вона написала на своїй сторінці у Telegram.

Денісова зазначила, що фігурант справи «українських диверсантів» Лимешко боїться за своє життя, оскільки працівники виправної установи «ФКУ ИК-6 УФСИН России по Ставропольському краю» застосовують до нього моральний та психологічний тиск.

Зокрема співробітники ФКУ ИК-6 УФСИН говорять, що українського політв'язня потрібно вбити, через те, що він сповідує іслам, принижують його гідність та декілька разів підпалювали на його голові шапку.

Крім того, чоловік повідомив про погіршення стану здоров'я, зокрема Генадій зазначив, що його турбує постійний зубний біль та болі у суглобах.

Проте адміністрація виправної установи РФ не забезпечує надання необхідної медичної допомоги Лимешку.

Також Денісова підмітила, що ще один український політв'язень, який  утримується в тій же установі, повідомив про погіршення здоров'я.

Володимир Дудка поскаржився на постійні головні болі та висипи на тілі, які не лікуються.

У зв'язку з цим, Омбудсмен України звернулася до до Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою негайно забезпечити дотримання прав та свобод  громадян України, наголосивши, що дії співробітників російської виправної установи суперечать міжнародним нормам поводження з засудженими особами.

Як писав «Вголос», Денісова повідомила про серйозні проблеми зі здоров’ям у політв’язня Абдулгазієва.

ІА "Вголос": НОВИНИ