Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала відкритого листа до своєї колеги з РФ Тетяни Москалькової з проханням сприяти забезпеченню громадянина України, кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого незаконно утримують у СІЗО Сімферополя, лікуванням.

Про це вона написала у своєму Facebook.

Український омбудсмен закликає Москалькову надати Бекірову та його адвокатам копію медичного висновку, та сприяти забезпеченню полоненого повноцінним лікуванням, відповідно до лікарських рекомендацій.

Окрім того, Денісова нагадала, що медичне обстеження та лікування Бекірова, яке повинно було тривати два тижні, закінчилося за три дні, після чого його повернули до СІЗО.

«За словами адвоката, який відвідав політв’язня сьогодні (23 січня 2019 року), кримському татарину дійсно стало значно гірше. Відсутні результати медичного обстеження, якого так потребує хворий. Це означає, що Едему не надається кваліфіковане та ефективне медичне лікування», - зазначає Денісова.

Раніше повідомлялося, що у політв’язня Бекірова різко погіршився стан здоров’я.

Нагадаємо, що Едема Бекірова затримали 12 грудня на адмінкордоні з Кримом. Зараз активіст перебуває у Сімферопольському СІЗО у справі про “зберігання та передачу вибухонебезпечних речовин і набоїв”.

ІА "Вголос": НОВИНИ