Віцепрем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що депортованих українців, котрі зможуть дійти до кордону з Україною, будуть пропускати й без документів.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону, пише УП.

За її словами маршрути повернень українців додому вже в процесі розробки. 

"Три четвертих (3/4) людей від усієї кількості тих, хто пройшли ці страшні фільтраційні табори, вдається врятуватися, але не всі вони повертаються в Україну. 

Ми зараз розробляємо маршрути за якими будуть курсувати безкоштовні транспортні засоби, які допомагатимуть українцям без грошей і без паспортів. Паспортів просто не має, їх відбирають у цих фільтраційних таборах", - сказала вона.

Віцепрем'єр-міністр додала, що насамперед розроблятиметься маршрут з балтійських країн, адже звідти - найбільший потік українців.

«Будемо допомагати дістатися до України. Це буде Естонія, Латвія (маршрути будуть курсувати звідти, за словами Верещук - ред.). З цієї сторони найбільший потік депортованих повертаються», - повідомила Верещук.

Чиновниця додала, що завдяки домовленості з прикордонною службою українці, яким вдасться дійти до кордону, можуть перетнути його й без паспортів та посвідчень, які підтверджують особу.

"Наші кордони закриті (з рф - ред.), але у нас є домовленість із прикордонниками, якщо українцям вдасться дійти до кордону з Україною ми будемо пропускати й без паспортів, без документів, що посвідчують особу.

Головне знайти шлях, щоб повернутися додому, задзвонити нам - ми допоможемо з квитками, з паспортними документами".

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ