Детективи НАБУ затримали в середу, 9 лютого, депутата Київської міської ради. Він та ще п’ять осіб вимагали великий хабар.

Деталі справи розповіли на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в соціальних мережах.

У САП зазначили, що депутат організував злочинну схему. Разом зі спільниками він вимагав хабарі в осіб, які брали участь в електронних торгах на право розміщення в певних районах столиці точок пересувної торгівлі.

До схеми посадовець залучив директора комунального підприємства, наближену до себе особу, помічника, заступників директорів двох КП.

Слідство встановило, що точки торгівлі, які виставили на торги, розташовані в Дніпровському, Дарницькому, Шевченківському та інших районах Києва.

Учасники злочинної схеми вимагали за свої послуги 1 мільйон 390 тисяч гривень на рік. Їх затримали під час отримання 1,26 млн гривень.

Наразі триває слідство. Правоохоронці встановлюють осіб, які можуть бути причетними до злочину.

Згідно з інформацією «Української правди», йдеться про представника "Слуги народу» Владислава Трубіцина.

Під час затримання політик зумів втекти від детективів на автомобілі. Правоохоронці розшукують депутата-хабарника.

Варто зазначити, що Трубіцин працює керівником постійної комісії Київської міської ради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. Депутат спільно з вищезагаданими п’ятьма пособниками домовився вимагати від бізнесмена хабар за дозвіл на торгівлю в МАФах у центрі Києва. Ідеться про 7 торгових точок у різних районах столиці.

Владислав Трубіцин.

Як писав «Вголос», на Львівщині затримали інспектора прикордонної служби. Посадовець вимагав 700 доларів за працевлаштування на військову службу за контрактом у Львівський прикордонний загін.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ