Якщо Міністерство освіти і науки України разом з Кабінетом міністрів приймуть рішення про передачу будівлі Дублянської лікарні у комунальну власність Львова, то Львівська міська рада зможе виконати всі необхідні речі стосовно забезпечення належної життєдіяльності даного медзакладу.

Про це у прямому ефірі проєкту «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив заслужений юрист України, депутат Львівської міської ради від партії «ЄС» Олексій Різник.

Олексій Різник зауважив, що проблематика Дублянської лікарні полягає в тому, що будівля поки що не знаходиться у комунальній власності Львівської міськради, а перебуває на балансі Аграрного університету. Зі слів депутата, Львівська міськрада уже вирішила питання щодо працевлаштування трудового колективу лікарні, однак питання щодо самої будівлі поки не врегульоване.

Так, додав він, законодавчо міська рада Львова позбавлена можливості здійснювати ремонт, модернізацію та інші роботи у Дублянській лікарні.

«Львівська міська рада прийняла проміжне рішення. Тепер питання за Міністерством освіти і науки та Кабінетом міністрів. Якщо буде прийнято рішення про передачу будівлі у комунальну власність, то орган місцевого самоврядування – Львівська міська рада, зможе виконати всі необхідні речі стосовно ремонтів та забезпечення належної життєдіяльності даного суб’єкта, а також нормальних умов праці безпосередньо медичних працівників», – заявив  Олексій Різник.

Нагадаємо, 16 вересня на сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвали про прийняття у власність Львівської МТГ майна структурних підрозділів КНП «Жовківська лікарня» та про надання згоди на прийняття з держвласності у комунальну власність Львівської МТГ об’єкта нерухомого майна, якими погодилися прийняти Дублянську міську лікарню у власність міста. За ці рішення проголосували по 56 депутатів.

Згідно із рішенням, у власність міста переходить і Дублянська міська лікарня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ