Про це йдеться в депутатському запиті, підтриманому 22 листопада 2016 року на сесії Львівської обласної ради.

Як зазначає депутат, обласна рада з нагоди відзначення у 2016 році 90-річчя від дня народження лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героя України Бориса Возницького ухвалила рішення «Про проголошення 2016 року Роком Бориса Возницького – видатного музейного подвижника».

«У рішенні Львівській обласній державній адміністрації доручено розробити та подати на затвердження Львівської обласної ради план заходів із відзначення Року Бориса Возницького та забезпечити у 2016 році фінансування затверджених заходів. Беручи до уваги вищевикладене, прошу надати інформацію про вжиті заходи обласною державною адміністрацією на виконання рішення обласної ради», - зазначає депутат.

Нагадаємо, 22 листопада 2016 року на сесії Львівської обласної ради депутатська більшість вдруге відмовилася внести до порядку денного проект звернення до уряду щодо ситуації у Львівській національні галереї мистецтв імені Бориса Возницького, зокрема щодо непрозорого конкурсу на посаду керівника галереї. 8 листопада 2016 року на сесії Львівської обласної ради депутатська більшість не підтримала заяву про ситуацію у Львівській національній галереї мистецтв, яку ініціювала фракція ВО «Свобода». За цю пропозицію проголосувало лише 12 депутатів.

Додамо, що 8 листопада 2016 року відбувся Форум громадських організацій Львівщини, учасники якого ухвалили звернення до керівництва та депутатських фракцій Львівської обласної ради щодо «рейдерського захоплення Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького» та закликали до збереження спадщини Возницького.

ІА "Вголос": НОВИНИ