Про це він заявив сьогодні, 11 травня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

«З Малехова і Грибович до Львова дуже часто приїжджають активісти – і я сам навіть це чув. Вони кажуть, що землі «дико» отруєні, у них у десять разів від норми підвищений рівень онкозахворюваності. Але вони вирощують огірочки, а потім возять у Львів на базар. Це питання потрібно вирішити і припинити. Варто перевірити стан їхніх земель і не допустити, щоб овочі з цих населених пунктів продавалися у Львові», – сказав Юрій Кужелюк.

Садовий же за заявою депутата від партії Гриценка наказав сформувати відповідне доручення.

За селян, які мешкають у Грибовичах та Малехові, заступився депутат Львівської міської ради Тарас Чолій.

«Мені не подобається риторика, коли звинувачують мешканців цих сіл. Вони не винні, що на території їхніх сільрад діє найбільше в Україні та Європі сміттєзвалище. Якщо ви хочете їм перекрити воду і заборонити продавати у Львові городину, то одразу скажіть, щоб ці люди, щоб вижити, їхали у Польщу. І там працювали на чужих полях», – заявив Тарас Чолій.

Як писав «Вголос», мер Львова Андрій Садовий заявив, що мешканці сіл Грибовичі та Малехів безкоштовного користуються водою, яку постачає ЛКП «Львівводоканал», щоб вести «бізнес», тобто займатись присадибним господарством. Такі дії очільник Львова називає протизаконними, а тому з 1 червня 2018 року жителі цих сіл сплачуватимуть за воду.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ