З відповідним запитом він звернувся на сесії до голови комітету з питань  запобігання і протидії корупції Єгора Соболєва, директора Львівського територіального відділення Національного антикорупційного бюро України Тараса  Лопушанського, начальника Управління Служби безпеки України Віктора Андрейчука, прокурора Львівської області Юрія Квятківського, в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитра Загарії.

Як зазначив депутат: «Нещодавно у засобах масової інформації було оприлюднено відомості про стан приміщень на вул. Валовій, 2 у м. Львові. Ці приміщення занедбані вже впродовж тривалого часу, перебувають у аварійному стані та непридатні для належного використання.

При цьому, відповідальні за збереження комунального майна посадовці Львівської міської ради не забезпечили адекватного утримання цих приміщень. В центральній частині міста вже багато років ми маємо руїни. Очевидно, що у таких діях є ознаки умисного доведення приміщень комунальної власності до аварійного стану для того, аби в подальшому безоплатно їх відчужити. Замість того, аби продати приміщення на Валовій, 2 з аукціону за комерційною ціною, їх досі намагаються відчужити з переліку об’єктів комунальної власності безкоштовно, використовуючи при цьому неприбуткові організації та різноманітні громадські ініціативи.

Окремо, висловлюю подяку громадському активісту Остапу Процику за актуалізацію цієї проблеми у медійному просторі та публічне повідомлення про доведення цих приміщень до аварійного стану».

Маркіян Лопачак закликав також за наслідками проведеної перевірки притягнути осіб, винних в умисному доведенні до аварійного стану цих приміщень до відповідальності.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ