Депутати Львівської міськради сьогодні, 30 червня, не першому пленарному засіданні запропонували забезпечити комунальні заклади міста альтернативними джерелами світла, води й тепла на випадок надзвичайних ситуацій із наявними мережами постачання.

Як повідомляє «Вголос», також депутати просять сформувати стратегічні запаси продовольства й медикаментів. Відповідну заяву озвучив голова фракції «Європейська Солідарність» в ЛМР Петро Адамик.

«Московська федерація обстрілює в Україні житлові будинки, цивільну інфраструктуру й населення, намагаючись зламати тил і перекрити нам кисень. Саме тому ми повинні планувати найближче майбутнє у контексті воєнного стану, і відповідно до цього пропрацювати сценарії безперебійної життєдіяльності нашого міста на випадок надзвичайної ситуації чи збоїв мереж постачання. Перш за все до надзвичайних ситуацій мають бути готовими наші системи опалювання, водо- та енергопостачання. Готуватись потрібно вже зараз, ще до настання зими. Зараз ми всі разом повинні подбати про безпеку нашого Львова, поки його та всю Україну захищає на фронті наша армія», - наголосив Петро Адамик.

За його словами, у випадку втрати теплопостачання в холодну пору року місто повинне могти застосувати альтернативні види зігрівання (печі, обігрівачі тощо). У випадку збою водопостачання мати альтернативні джерела води, а також забезпечити наявність постійно оновлюваного запасу питної води для містян. У критичній ситуації з постачанням електроенергії місто має мати альтернативні джерела освітлення (генератори, сонячні панелі, відновлювальні джерела енергії). Усі ці заходи для безперебійної та безпечної життєдіяльності першочергово потрібно напрацювати саме для комунальних установ - лікарень, шкіл, дитячих садочків. А далі - й для всього міста та його мешканців. Депутати попросили виконавчі органи Львівської міської ради у консультаціях із постійними депутатськими комісіями підготувати та почати втілювати чіткий план дій щодо альтернативних варіантів життєзабезпечення Львова.

Петро Адамик додав, що необхідно провести інформаційну кампанію серед мешканців міста про те, що в кожній оселі потрібно мати альтернативні джерела тепла, води й світла, в також варто наповнити стратегічні запаси харчового, речового, медичного та інших видів забезпечення міста.

Читайте також: Депутат Юрій Ломага послав Андрія Садового вслід за російським кораблем

ІА "Вголос": НОВИНИ