Львівська влада запланувала капітальні роботи на об'єктах культури на суму понад 323 млн гривень. Потреба у фінансуванні щодо всіх об'єктів культури наразі становить 233 млн гривень, хоча у бюджеті розвитку на 2021 рік запланували виділити на ці цілі лише 50 млн гривень.

Про це повідомив голова фракції ЄС у ЛМР Петро Адамик на своїй сторінці в Facebook. 

Сьогодні,
комісія культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків доручила профільному управлінню Львівської міської ради надати до 15 вересня повну аналітичну інформацію щодо виготовлення проєктно-кошторисної документації (ПКД) та її вартості для об'єктів культури у Львівській МТГ (розпочинаючи з 2015 року)

 “Ми будемо ініціювати масштабний аналіз того, на що ми маємо ПКД, скільки ми маємо грошей, та скільки є часу до кінця каденції. Пора відмовитися від того, що ми не зможемо фізично зробити, і взятися за те, що ми можемо реально зробити. Що б не «проєктами» займатись, а реальними справами.”- повідомив у коментарі для «Вголос» Петро Адамик.


За словами депутата ЛМР, чиновники міської ради давно мають за практику замовити багато проєктної документації, на яку йдуть значні кошти. В підсумку, ці проєкти «лежать» роками, застарівають, і так ніколи й не втілюються.

З огляду на те, що через бюджетну кризу у Львові бракує фінансування на культурні об'єкти, профільна комісія планує чітко визначити ті з них
, де капітальний ремонт необхідно завершити вже цьогоріч.  Вже  після цього будуть повністю оплачені роботи щодо виготовлення та коригування нових ПКД. 

Таким чином, замість витрат грошей на проєктну документацію, яка роками не використовується і згодом стає застарілою, фінансування планують скерувати на ті об'єкти, які найбільше цього потребують. 

ІА "Вголос": НОВИНИ