Комісія ЛМР з питань фінансів та планування бюджету виділила кошти на ліквідацію наслідків негоди, яка накрила Львів на початку липня. Їх скерують на проведення невідкладних ремонтів дахів, які зазнали важких пошкоджень через буревій.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Юрій Ломага, депутат ЛМР від фракції «Європейська Солідарність». 

"Комісія виділила кошти районним адміністраціям, які подавали фінансові запити на усунення наслідків буревію. Йдеться про проведення невідкладних аварійно-відновлювальних заходів з ремонту покрівель дахів, де були реально великі пошкодження", - заявив Юрій Ломага. 

Крім того, бюджетна комісія ЛМР погодила виділення коштів на підтримку олімпійських видів спорту, а також підтримала додаткове фінансування для соціального захисту населення і сфери охорони здоров'я. Зокрема, з міського бюджету виділять додатково понад 1,5 млн грн для заохочення 130 медиків, які працюють на пунктах вакцинації у вихідні й святкові дні. 

Разом з тим, за словами Юрія Ломаги, депутати наразі не підтримали звернення ЛКП «Львівавтодор». В ньому йшла мова про погодження титульного списку щодо плану використання коштів, виділених з бюджету розвитку у 2021 році, на проєктування, будівництво та реконструкцію об'єктів вулично-дорожньої мережі міста.

Як повідомив представник «Європейської Солідарності», у  депутатів виникла низка запитань щодо ефективності використання цих коштів. Відтак, на базі бюджетної комісії буде створено робочу групу, яка детально перевірить цей список. 

"Ми детально розберемося по кожному пункту списку, адже наразі виглядає так, що нам пропонують безкінечне перекривання боргів", - наголосив Ломага.

Нагадаємо, цьогоріч Львів вже взяв два додаткових кредити. Зокрема, 20 травня ЛМР погодила черговий кредит від ЄБРР для Львова на суму 22 млн євро. Ці кошти підуть на підтримку стабільно збиткових комунальних підприємств, на підтримку яких вже не вистачає ресурсів міського бюджету. Крім того, міська влада позичає 390 млн грн у двох державних банків, аби розрахуватись за ремонти вулиць, борги за які тягнуться з минулого року.

 На сесії 20 травня пан Олег Іщук,  керівник департаменту фінансової політики ЛМР, заявив, що наступного року для сплати всіх боргових зобов’язань міста необхідно буде понад 1 млрд 100 млн гривень. “165 млн – то відсотки, 265 млн – виплата по гарантіях комунальним підприємствам і 674 млн – це тіло кредиту”, – зазначив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ