Завтра, 30 червня, на сесії Львівської міської ради винесуть на розгляд депутатів ініціативу, якою заборонять непрозоро витрачати гроші з бюджету

Про це повідомляє «Вголос» з посиланням на депутата від «Європейської Солідарності» Юрія Ломагу.

Виконавчий комітет більше не повинен виділяти величезні суми коштів на власний розсуд не звітуючи перед депутатським корпусом про ефективність їх використання

«Завтра на сесії Львівська міська рада на розгляд колег-депутатів буде запропонована наша спільна з головою Комісія фінансів та планування бюджету. Львівська міська рада Наталія Шелестак ухвала, яка скасовує дію ухвали від 24 лютого 2022 року № 2133  »Про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік".
Згідно з попередньою ухвалою, виконавчому комітету Львівської міської ради дозволили виділяти кошти в сумі до 50 млн грн без погодження з бюджетною комісією", - розповідає депутат. 

Зареєстрована ухвала, яку розглядатимуть на сесії, зупиняє дію попередньої та повертає все до звичайного робочого процесу, який був до моменту повномасштабної війни.

«Таке рішення варто ухвалити, адже, фактично, за 4 місяці війни, ми пересвідчилися у неефективності  розподілу коштів Львівської міської територіальної громади. Міський голова Львова бездарно її застосовує, кошти  виділяють без будь-яких погоджень та контролю з боку представників громади. Немає прозорості. Депутатський корпус та комісія фінансів, перед якою ніхто не звітує куди витрачають кошти і яке їхнє цільове використання,  вимагають прозорості», - заявив Юрія Ломага.

Читайте також: «У нас восьмий рік війна, а у Львові досі діють чотири церкви московсього патріархату», – Ломага

ІА "Вголос": НОВИНИ