Відповідні рішення ухвалили сьогодні, 29 вересня на засіданні постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради.

Про це повідомив на своїй сторінці у  Facebook адвокат Олексій Різник, депутат Львівської міської ради від фракції «Європейська солідарність».

"Комісія погодила затвердження ЛКП «Зелений Львів» проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки для збереження та використання парку «Кольонія». Парки дуже потрібні для нашого міста і ці питання завжди в пріоритеті", - пише він.

Як зауважив представник «Європейської Солідарності», станом на зараз парк «Кольонія» має не розв'язані земельні проблеми. Саме з метою їх вирішення має відбутись узгодження всіх правових процедур задля збереження та розвитку парку. 

"Нагадаю, що йдеться про земельну ділянку площею 1,9247 га, яка розташована при виїзді зі Львова. Ми знаємо, що парк повинен мати від 2 га. Однак, незрозуміло куди з цієї ділянки десь загубилося 0,6 га землі. Ця невелика ділянка проходить вузькою дугою попри трасу", - зауважив Олексій Різник. 

За його словами, профільна депутатська комісія вже зараз доручила виконавчим органам влади вжити всіх необхідних дій задля збереження парку. 

"Моя позиція однозначна – цю ділянку потрібно долучити до ділянки пропонованої і затвердити цілісно 2,5 га під парк, без вирізання шматків. Відтак комісія надала управлінню земельних ресурсів протокольне доручення збільшити територію парку на 0,6 га, які раніше були вилучені" - повідомив депутат.

Новий парк на Бондарівці 

 На комісії депутати також погодили затвердження ЛКП «Зелений Львів» проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок для збереження та використання парку Архангела Михаїла на вул. Стрийській (біля автовокзалу «Львів»). Йдеться про ділянки площею 4,1917 га та 0,1645 га.

Як повідомив Олексій Різник, він з колегами звернувся до профільного управління з дорученням вивчити питання наявності поблизу вільних земельних ділянок, які можна доєднати до цієї території та збільшити площу парку.

Крім того, на комісії  підтримали внесення змін до ухвали «Про затвердження переліку та меж скверів Залізничного району м. Львова». За словами Олексія Різнику, це було необхідно з метою збільшення скверів Залізничного району м. Львова. Зокрема, мова йде конкретно про сквер на вул. Широкій (біля будинку №66) орієнтовною площею 0,2000 га.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

ІА "Вголос": НОВИНИ