Депутати вже зареєстрували проєкт Постанови про звільнення Монастирського.

Відповідний проєкт постанови опублікований на сайті Верховної Ради.

Як зазначають ініціатори подання, прийняття даного проєкту Постанови ґрунтується незадовільною діяльністю Міністра внутрішніх справ України Монастирського, призначеного на посаду 16 липня 2021 року.

Депутати наводять приклади незадовільної роботи міністра. Один з них це скандал із заступником Монастирського Олександром Гогілашвілі, якій ображав поліцейських, звертався до них з лайливими словами й обурювався через те, що вони не знають його в обличчя як одного з керівників.

Наступне, як зазначають депутати,  — не розслідувано факти перешкоджання з боку Нацполіції мирним протестувальникам 17 і 19 січня 2022 року, досі не надано належної оцінки фактів побиття активістів, Ветеранів АТО, що сталися під час сутичок біля Печерського суду, 19 січня.

Також згадується подія про побиття і затримання правоохоронцями під Верховною Радою активістів руху «SaveФоп» 25 січня 2022 року.

Останньою подію, на яку немає жодної реакції, стало опублікування відео поліцейських з місця ДТП нардепа «Слуги народу» Олександра Трухіна із якого видно, що покривання цього злочину здійснював сам Монастирський.

«Наведене засвідчує, що Міністр не може забезпечити формування та реалізацію державної політики у відповідних сферах діяльності міністерства, адже покриває злочини, зловживає владою і службовим становищем, у зв’язку з чим підлягає звільненню із займаної посади», - наголошують депутати.

Внаслідок прийняття даної постанови, депутати вважають, що звільнення Монастирського покращить стан формування і реалізації державної політики у правоохоронній сфері.

«Прийняття проєкту Постанови дозволить покращити стан формування і реалізації державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки й порядку, а також надання поліцейських послуг», - резюмували депутати.

Ініціаторами подання є низка депутатів, серед яких Артур Герасимов, Микола Княжицький, Михайло Бондар, Олексій Гончаренко, Софія Федина та інші.

Нагадаємо, Угорщина заблокувала приєднання України до Об'єднаного центру з кібероборони НАТО.

Крім того, в Польщу прибула перша група американських військових. Як відомо, всього прибуде 1700 солдатів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ