Депутатка ЛМР від «ЄС» Уляна Пак заявила, що чиновниця Садового, директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич надала  недостовірну інформацію щодо суми запланованих запозичень міста, а також про право звернутися через це до правоохоронців.

Про це Пак заявила під час слухань щодо бюджету розвитку на 2021 рік Львівської міської територіальної громади, які тривають 22 січня у Львівській міській раді.

Так, Уляна Пак запитала у чиновниці Садового під час розгляду вищезгаданого проекту: «Скільки коштів ви передбачаєте запозичень і чим передбачена та обгрунтована та сума, яку ви плануєте, і чи вона відповідає законодавству?».

На це отримала відповідь від Кулинич: «760 млн грн. Ми спільно прорахували з фінансовим департаментом і закладаємо цю пропозицію у проєкт бюджету».

На це Пак відреагувала: «Ми обговорювали попередньо, скільки можемо позичити грошей і на скільки я розумію, ця сума не перевищує 400 млн грн. На якій підставі ви планує 760 млн грн?».

Чиновниця на це заявила, що «ця цифра обгрунтована та обговорена».

Ірина Кулинич

«Я можу звернутися у правоохоронні органи для того, щоб вони перевірили, бо інформація, яку ми отримали станом на зараз така, що наш бюджет не дозволяє позичати суму більшу, ніж 400 млн млн, - продовжила Пак. - Для того, щоб ухвалювати рішення щодо запозичення більшої суми, нам потрібно внести зміни у доходи, які будуть потенційно. Відповідних рішень не ухвалювали, тому я вважаю, що ви зараз вводите в оману як депутатів, так і громаду».

«Дякую» за те, що ви надаєте необґрунтовану та недостовірну інформацію», - резюмувала депутатка від «ЄС».

Нагадаємо:

https://youtu.be/dXN_WR3RAYg

ІА "Вголос": НОВИНИ