Трьох нарожних депутаток від ЄС Іванну Климпуш-Цинцадзе, Ірину Геращенко та Марію Іонову влада не відпустила у відрядження до США. Не зважаючи на те, що у депутаток була домовленість з американськими колегами.

Про це повідомила Іванна Климпуш-Цинцадзе у Facebook.

«Після вчорашнього свавілля зі »скасуванням« відрядження (лідеру партії) Петру Порошенку сьогодні до США не поїхали ми з Іриною Геращенко, як співголовою фракції, та Марією Іоновою, як віцепрезиденткою Міжнародного демократичного союзу – жінки», – написала депутатка.

За словами Климпуш-Цинцадзе, депутатки мали підтверджені зустрічі в Конгресі, Пентагоні, Держдепі та аналітичних центрах, і на поїздку не планувалося витрачати кошти платників податків.

«Розпорядження нема, а значить, на свій виступ на конгресі Міжнародного Демократичного Союзу і заплановані з ранку понеділка зустрічі ми вже не потрапляємо», – розповіла нардепка.

Нагадаємо, 1 грудня п'ятого президента та нардепа від партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка не пропустили через пункт пропуску «Краківець» до Польщі у відрядження.

Опісля СБУ заявила, що причиною стало те, що Порошенко мав заплановану зустріч з проросійським Віктором Орбаном.

ІА "Вголос": НОВИНИ