Про це інформує власкор «Вголосу».

За твердженнями депутатів, нині доволі гостро постала проблема з відшкодування витрат перевізникам за пільгове перевезення пасажирів. Кількість людей, яким надають пільги, не змінилась, а субвенція з державного бюджету цього року значно зменшилася. Разом з тим кошти надходять несвоєчасно і не в повному обсязі. А це може призвести до відмови перевізників здійснювати пільгові перевезення в місті Ковель.

У зверненні наголошено, що існує невідповідність між державними зобов’язаннями та коштами, які виділяють для компенсації витрат перевізникам від пільгового перевезення пасажирів, тому компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян виплачують не всім автоперевізникам міста, а лише п’яти за 7 маршрутами.

Крім того, виплати проводять несвоєчасно та не в повному обсязі. Як наслідок, встановлені державою пільги на проїзд фактично реалізують за кошт перевізників.

Для забезпечення здійснення повного відшкодування компенсаційних виплат окремим перевізникам м. Ковеля, з якими укладено договори на пільгове перевезення пасажирів, що мають право на таку пільгу, в 2015 році необхідно майже 3 млн грн. При цьому на цей рік обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом доведено в сумі 1727,4 тис. грн, у т. ч. на оплату боргу перевізникам міста, який утворився станом на 01.01.2015 року, в сумі 147,7 тис. грн.

Фактично на виплату компенсації перевізникам у 2015 році виділено 1579,7 тис. грн (у 2014 році – 1676,3 тис. грн). За січень-травень цього року від автоперевізників прийнято розрахунки на відшкодування компенсації на загальну суму 913,3 тис. грн. При цьому заборгованість перед перевізниками на 01.07.2015 року становить 611,5 тис. грн, яка утворилася за березень-травень цього року, що є наслідком недофінансування.

ІА "Вголос": НОВИНИ