За відповідне рішення під час сесії Львівської міської ради проголосувало 46 депутатів, передає кореспондент «Вголосу».

Дане проблемне питання розглядалося більше години, адже деякі власники МАФів були помічені на тому, що незаконно продавали алкоголь неповнолітнім та незаконно збільшили свою площу.

А тому цим підприємцям, які мають МАФи на вул. Лінкольна, 51, Чорновола, 103, перехресті Стрийська-Наукова та кільком на Сихові відмовили у продовжені їхньої діяльності.

Згодом депутат від ВО «Свобода»​ Андріян Гутник зазначив, що законослухняним підприємцям продовжують дозвіл на здійснення своєї діяльності лише трохи більше, ніж на рік, до 31 травня 2018 року, натомість через байдужість міської влади вже через недовгий термін власники МАФів будуть змушені заново збирати усі необхідні документи.

«Насправді це знущання над підприємцями. Я говорю про законопослушних підприємців, до яких немає зауважень. Їм лише на рік продовжують дозвіл на діяльність. Натомість вже згодом їм заново доведеться обивати пороги контролюючих органів. Міська рада обіцяє, що це буде автоматично. Але насправді це не так. Схеми і механізму немає і ніколи не було», - зазначив депутат-свободівець.

Після зауважень депутата, директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич наголосила, що вони зроблять усе, щоб даним підприємцям продовжили договір діяльності у травні 2018 року до 2020 року автоматично.

ІА "Вголос": НОВИНИ