22 грудня під час сесії ЛОР депутати Львівської облради підтримали звернення до голови ВРУ та очільника українського Уряду щодо звільнення міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Так, у зверненні зазначено, що обранці Львівської облради «з великим обуренням сприйняли повідомлення про призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. А нардепи, які підтримали це рішення, проголосували за знищення позитивних реформ в українській освіті та її україноцентричної складової».

«Вважаємо, що Сергій Шкарлет не може очолювати це міністерство через свою політичну позицію, зв’язки з Партією регіонів та скандали, у які він потрапляв, поки виконував обов’язки міністра, у тому числі через плагіат у його наукових роботах (це як зазначено у висновку Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО), ідею зробити зовнішнє незалежне оцінювання необов’язковим», - написано у зверненні депутатів.

«Окрім цього, на думку наукової та студентської спільноти, Сергій Шкарлет, як тимчасовий виконувач обов’язків Міністра освіти і науки, провалив підготовку до нового навчального року та не організував процес закупівлі засобів індивідуального захисту для працівників освіти. Про це йдеться у відкритих листах науковців, освітян, громадських активістів до Президента України, народних  депутатів та Прем’єр-міністра України».

Тому депутати Львівської облради звернулися з проханням звільнити Шкарлета з займаної посади.

https://youtu.be/L6iho3WzLB8

Більше новин по темі:

ІА "Вголос": НОВИНИ