Про це інформує власкор «Вголосу». 

Директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міськради Лілія Єлова запевнила, що бюджет буде виконаний і навіть частково перевиконаний.

«37,7 млн гривень становить перевиконання загального фонду бюджету. 8 млн гривень ми зекономили на опаленні. Всього ж пропонується розподілити 45 млн гривень», – зазначила Лілія Єлова.

Значні кошти будуть спрямовані на підтримку комунальних підприємств: «Луцьктепло», «Луцьке підприємство електротранспорту», «Луцьксвітло», компенсацію за пільговий проїзд у транспорті.

Втім, обговорення питання розподілу вільних коштів бюджету перетворилося у словесні баталії між представниками більшості і меншості у Луцькій міськраді.  Депутати меншості звинувачували правлячу нині більшість у тому, що вона блокує розгляд і попереднє обговорення бюджетних питань у комісіях. Через це депутати не можуть ознайомитися з тим, куди йдуть кошти.

«Місце сидіння визначає поведінку. Деякі питання не були розглянуті на комісіях. У нас поглиблюється тенденція відчуженості. Окремим фракціям було б добре, якби ніяких питань на сесії взагалі не задавали», – зауважив голова комісії з питань законності, очільник фракції ВО «Свобода» Микола Федік.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ