У зв’язку з пониженням стадіону «Україна» до третьої категорії депутати Львівської міської ради зібралися на виїзну нараду.

«Представники міської влади зацікавленні в тому, щоб комунальний стадіон функціонував та міг приймати футбольні матчі. У Львові має працювати декілька стадіонів та  повинні існувати декілька професійних клубів. Незрозуміло, чому футбольне керівництво не звернулося з попередженнями чи вимогами щодо усунення недоліків», - зазначив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

На сторінці в Facebook Лопачак додав, що депутати підготують звернення до футбольних чиновників з вимогою дати конкретні пояснення щодо пониження стадіону в класі. Міська рада зможе також включитися в процес, щоб усунути недоліки. Після отримання результатів депутати ще раз оперативно зберуться та визначать, чи об’єктивні зауваження. Також комунікуватимуть щодо вирішення проблем стадіону «Україна» з представниками «Руху» та ПФК «Львів».

«ЛМР оперативно відреагувала на звернення клубу. Фахівці зібралися та оглянули стадіон. Ми почули інформацію про те, що місто готове відстоювати інтереси стадіону та громади міста Львова. »Рух« зацікавлений в тому, щоб стадіон розвивався та на ньому відбувалися події. Наступні кроки залежатимуть від того, наскільки оперативними будуть звернення депутатів до УАФ», - наголосив гендиректор «Руху» Ігор Дедишин.

«Ми відреагували на рішення інститутів УАФ на те, що стадіон »Україна« виключають з переліку третьої категорії. Депутати зацікавлені, щоб львівські клуби грали на легендарному стадіоні. Якщо Українська асоціація футболу хоче позбавляти стадіон категорії, то вони повинні були завчасно попередити керівництво та надати рекомендації щодо усунення недоліків. До початку чемпіонату – 2 тижні. За цей час потрібно повернути »Україну« до третьої категорії», - зазначив голова фракції «Європейська солідарність» у ЛМР Петро Адамик.

Як писав «Вголос», «Рух» та «Львів» не зможуть грати на «Україні»: стадіон понизили в категорії.

Згодом ФК «Рух»  зробив офіційну заяву. Представники команди зазначили, що клуб готовий припинити своє існування!

Читайте також: ФК «Рух» відреагував на коментар голови комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ