Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Результатом року діяльності уряду на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, який прийшов до влади на крові героїв Революції гідності та російсько-української війни, стало зростання комунальних тарифів, урізання соціальних стандартів, намагання розпродати стратегічні та прибуткові підприємства й землю сільськогосподарського призначення, свавілля каральних органів, переслідування політичних опонентів, кидання за ґрати націоналістів-учасників війни та революції, волонтерів. Замість того, щоб вживати дієвих управлінських заходів для реанімації державної економіки та поліпшення якості життя українців, Арсеній Яценюк та його уряд лише імітували реформи, лобіювали інтереси олігархічних кланів, знищували політичних конкурентів.

У чому справді уряд Яценюка досягнув «успіху», то це в небачених досі обсягах корупції. Арсеній Яценюк та його уряд ігнорують підтверджені перевірками Держфінінспекції факти багатомільярдної корупції в урядах України та не вживають заходів щодо відшкодування завданих державі збитків. Покараних за корупцію немає. Кримінальні провадження не доведено до суду. Дії чинних високопосадовців не дають змоги розслідувати корупцію уряду Азарова та повернути награбоване державі. Немає реакції на підтверджені СБУ корупційні дії чинного уряду та інших державних посадових осіб, умисно спрямованих на доведення до банкрутства державних підприємств», –  повідомила Мирослава Бабінська.

Депутати ВО «Свобода» у Львівській обласній раді звернулися до Верховної Ради України і Президента України з проханням розглянути питання відповідальності та відставки уряду під керівництвом Арсенія Яценюка за підсумками року його діяльності за провальну соціально-економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією та наміри розпродати державне майно в умовах війни.

Відзначимо, що заява щодо відставки уряду Яценюка є у порядку денному сьогоднішнього засідання сесії.

ІА "Вголос": НОВИНИ