Депутати Львівської міської ради не підтримали виділення 2,5 млн гривень лікарні швидкої допомоги для будівництва першого вертолітного майданчика в місті. До цього питання обіцяли повернутися згодом.

Наразі на території лікарні на вулиці Миколайчука, 9 на автомобільному паркінгу нанесли букву H. Його тимчасово використовують як місце посадки гелікоптерів. З віддалених регіонів Львівщини за час роботи вертолітного майданчика транспортували 3-4 пацієнтів.

Депутати зазначили, що потрібно точно прорахувати, скільки коштує утримання вертольоту, його оренда, скільки хворих він перевіз, скільки осіб вдалося врятувати.

Можливостей для будівництва майданчика немає, адже потрібна велика сума коштів. По лікарні швидкої допомоги вже зараз є борги в розмірі 35 млн гривень.

Зазначимо, що вертолітний майданчик хочуть побудувати поблизу діагностичного та реанімаційного відділення, в яких є МРТ та КТ, а також інші види досліджень та якісного лікування хворих.

«Програма МОЗ вже розпочата, її готували близько 9−10 місяців, розраховували вартість послуги служби з надзвичайних ситуацій, оплату розхідних матеріалів на гелікоптер тощо. Є розроблений проект, який пройшов експертизу, і вже оголошено тендер на будівництво майданчика», - прокоментував раніше керівник лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук.
До слова, вертолітний майданчик у Львові планують збудувати до 31 грудня 2021 року. Доставляти гелікоптерами до лікарні планують пацієнтів із важкими травмами, гострими розладами серцево-судинної системи, мозку.

Раніше Вголос повідомляв:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ