Свободівці обурилися, що на початку засідання облради, яке відбулося 7 березня 2017 року, адміністрація належно не поінформувала депутатів про наслідки аварії та заходи для допомоги постраждалим.

«Голові ЛОДА Олегові Синютці надали слово, але заслуховування цієї інформації необхідно було внести до порядку денного, щоб депутати могли поставити запитання і почути відповіді. У виступі голова адміністрації заявив, що начебто порадився з депутатами стосовно виплат постраждалим, але це було в якихось приватних розмовах – ми ж вимагали обговорити це питання на сесії», - зазначив депутат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

Фракція ВО «Свобода» вважає, що виділення по 100 тисяч гривень родинам загиблих та по 20-60 тисяч травмованим – це занадто мала допомога, тому ініціює збільшення виплат.

Нагадаємо, що 7 березня 2017 року на сесії Львівської облради депутатська більшість не підтримала звернення депутата-свободівця Михайла Нискогуза щодо необхідності негайного надання коштів на модернізацію та переобладнання шахт держпідприємства «Львіввугілля».

Михайло Нискогуз під час сесії озвучив звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою виділити кошти на модернізацію устаткування, засобів індивідуального захисту для шахтарів, та на екологічні проекти, пов’язані з ліквідацією наслідків закриття вугільних шахт ДП «Львіввугілля». Відповідне звернення внесли у порядок денний сесії, однак депутати Львівської обласної ради його не підтримали.

ІА "Вголос": НОВИНИ