Про це повідомив депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Андрій Тягнибок.

«Зустріч обласних керівників із мешканцями Сколівського району неодноразово переносили, і тільки 21 жовтня 2016 року з ініціативи депутатів від фракції ВО «Свобода» прибув перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, який відстоював позицію трьох об’єднаних територіальних громад. Сколівчани ж пропонують для затвердження шість громад», - зазначив Андрій Тягнибок.

Своєю чергою, голова фракції ВО «Свобода» у Сколівській районній раді Микола Сорока зауважив, що  минулого року жителі Сколівщини запропонували для затвердження вісім об’єднаних територіальних громад, натомість Кабінет Міністрів України ще 2015 року затвердив чотири об’єднані громади: Сколівську, Славчанську, Козівську, Тухольківську. 

«Тепер же в облдержадміністрації останню громаду відкинули й хочуть приєднати до Козівської. Без обґрунтувань та обговорень на сесію Львівської облради хочуть зробити подання, де є три об’єднані громади. Мешканці проти такого рішення. Зважаючи на це, фракція ВО «Свобода» в Сколівській районній раді вимагає, щоби в облдержадміністрації дотримувалися законодавства й не забували, що це має бути добровільне об’єднання громад», - зауважив Микола Сорока.

ІА "Вголос": НОВИНИ