На Львівщині під час сесії Бродівської районної ради представниця громади села Конюшкова Ольга Сапожник закликала депутатів не допустити розміщення хутрових ферм в районі. Вона повідомила, що в кількох селах Бродівщини, на території яких збираються розмістити шкідливе виробництво, селяни збирають підписи за заборону звіроферм.

За словами Ольга Сапожник, країни Європи масово приймають закони про заборону хутрових ферм, як жорстокого та шкідливого для довкілля виробництва.

«Звіроферми і виробники хутра в Європі поза законом і саме тому вони тікають в Україну. Ми хочемо привернути увагу Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України до цієї важливої проблеми. Звертаємося також до Львівської обласної, Бродівської районної та сільських рад з вимогою ухвалити на сесіях рішення щодо заборони будівництва звіроферм», - зазначила активістка.

Сесія Бродівської районної ради

За пропозицією фракції ВО «Свобода» депутати ухвалили звернення до Верховної Ради України, Міністерства екології та природних ресурсів України щодо екологічної загрози від розміщення норкових ферм в Бродівському районі.

Також депутати взяли за основу рішення про заборону розміщення та діяльності хутрових ферм в районі.

У проекті рішення, зокрема, йдеться: «Визнати неприпустимим і таким, що суперечить спільним інтересам територіальних громад району, розміщення на території району промислових виробничих потужностей з утримання та вирощування хутрових звірів, зберігання і переробки продукції їх життєдіяльності; рекомендувати сільським, селищній, міській раді району вирішити питання про заборону (накладення мораторію) на ухвалення рішень щодо затвердження, погодження, надання дозволів, висновків тощо з питань виділення земельних ділянок, підведення комунікацій, проектування, розміщення та діяльності на відповідній території виробничих потужностей по утриманню та вирощуванню хутрових звірів в промислових масштабах». масштабах».

ІА "Вголос": НОВИНИ