Підрозділи збройних сил Білорусі розміщують у прикордонних з Україною районах дерев'яні муляжі танків, щоб продемонструвати свою присутність.

Про це розповів речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"З метою проведення заходів оперативного маскування та демонстрації своєї присутності, підрозділи збройних сил Білорусі розміщують у прикордонних з Україною районах дерев’яні муляжі танків", - розповів він.

За його словами, триває перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі, попередньо до 25 червня. Зберігається загроза нанесення з території Білорусі ракетних та авіаційних ударів по Україні.

Мотузяник додав, що до семи білоруських батальйонів продовжують виконувати завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.

Основні зусилля зосереджено на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та охороні держкордону (до чергування залучені військовослужбовці строкової служби).

Нагадаємо, Міноборони Білорусі оголосило про «мобілізаційні навчання» з 22 червня по 1 липня у Гомельській області, яка межує з Україною.

ІА "Вголос": НОВИНИ