Сьогодні під стінами Ратуші родини зниклих безвісти АТОвців організували акцію, аби нагадати про сотні зниклих безвісти бійців. Вони нарікають на бездіяльність чиновників, які упродовж багатьох років фактично не виконують свою роботу з пошуку українських бійців.


Акцію організувало ГО «Об'єднання рідних зниклих безвісти »Надія". Серед учасників були люди з різних міст, зокрема й з Дніпра та Запоріжжя. За словами голови спілки пані Ядвіги Лозинської, вони приїхали підтримати родини зниклих безвісти, що проживають у Львові. Адже, за її словами, міська влада не звертає на це достатньо уваги.

"І ми ось це їздимо і розповідаємо про це, замість того аби займатися своєю справою. Добре, що хоч у львівській мерії тепер будуть знати, що в місті є родини зниклих без вісти. А то ж не знали раніше«, - заявила вона у коментарі для »Вголос".
Акція розпочалася зі спільної молитви, яку провадили священники Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ. Учасники тримали в руках фотографії зниклих безвісти рідних.

Нагадаємо, закон про правовий статус осіб, зниклих безвісти Верховна Рада України прийняла ще 12 липня 2018-го року. Проте, за словами Ядвіги Лозинської, він фактично не працює. Не створено конкретних інструментів та правових механізмів для допомоги родинам зниклих безвісти та немає чіткого алгоритму ідентифікації останків.

"Держава допомагає ... словами. Вони кажуть - ми вашим синам виплачуємо зарплату. Я кажу - заберіть ту зарплату  і віддайте мені сина. І це зарплата не моя, а мого сина, він її крові заробляє", - говорить пані Ядвіга.
Нагадаємо, ГО «Об'єднання рідних зниклих безвісти »Надія" зареєстроване у 2018-у році. Воно об'єднує понад 120 родин, чиї рідні зникли безвісти внаслідок російської агресії на Сході України.

ІА "Вголос": НОВИНИ