Про це в коментарі «Вголосу» повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Оксана Яковець.

Згідно зі змінами, адресну допомогу не призначатимуть переселенцям працездатного віку, тоді як раніше ця категорія населення отримувала від держави 442 грн.

Водночас, як зазначила чиновник, структурні підрозділи Львівщини ще не отримали документ від міністерства.

«Ми знаємо про цю постанову, але треба розібратися, про які саме зміни йдеться. А поки що ми продовжуємо виплачувати адресну допомогу тим переселенцям, які звернулися до нас із заявою в жовтні та листопаді минулого року», – пояснила державний службовець.

Заступник директора департаменту також сказала, що станом на сьогодні в області адресну допомогу від держави отримують 5 тисяч родин вимушених переселенців.

«Державну допомогу, розраховану на 6 місяців, отримують 5 тисяч родин переселенців, тоді як на обліку в департаменті перебувають 10,5 тисячі переселених осіб з Криму та Донбасу», – підкреслила Оксана Яковець і додала, що у квітні та на початку травня якраз минає півроку з моменту перших виплат.

Чиновник наголосила, що після завершення 6-місячного періоду адресної допомоги переселенцям необхідно знову звернутися до органів соціального захисту по нову довідку і призначення допомоги.

«Через півроку після видачі першої довідки переселенці мусять вдруге звернутися до органів соціального захисту населення за місцем проживання, щоб отримати новий документ, адже його термін дії розраховано на 6 місяців. Після цього переселенець має поставити відмітку про тимчасове перебування на Львівщині в міграційній службі й лише тоді написати заяву про призначення допомоги», – підкреслила Оксана Яковець.

Станом на 20 квітня 2015 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 236 495 переселенців, або 914 215 родин, з Донбасу і Криму.

Як писав «Вголос», раніше розмір адресної допомоги для непрацездатних категорій населення – пенсіонерів, інвалідів та дітей – становив 884 грн на особу, для працездатних – половину цієї суми, тобто 442 грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ