Коли створювали патрульну поліцію, то на відбір приходили вмотивовані та розумні люди, які вірили в зміни та хотіли покращення. Втім, через відсутність мотивації та погане ставлення держави, ми втратили таку патрульну поліцію.

Про це розповів адвокат, юрист та лектор першого набору патрульних у 2015 році Олег Мицик в етері “Народного "Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

Як зазначив юрист, під час лекцій у 2015 році він впізнавав банківських юристів, працівників державних установ та навіть хлопців, які проходили стажування в адвокатському об’єднанні.

“Люди, які були готові працювати, магістри університету ім. Івана Франка йшли в поліцію. Адже більшість хотіла себе реалізувати та щось змінити. Гідна оплата праці – це були гарантія. Адже патрульну поліцію створювали, як окремий інститут та обіцяли, що ніхто не впливатиме на їхнє рішення. Втім, держава все це “профукала”, – розповідає Олег Мицик.

За його словами держава не виконує свої обов’язки та ігнорує поліцейських. Така позиція є майже всіх державних установ. Юрист також зауважив, що суть реформи поліції якраз була для покращення патрульних та припинення хабарів.

Читайте також:  «Мені цікаво, кого посадять»: ексчиновник Садового пророкує кримінальні справи за впровадження е-квитка у Львові

ІА "Вголос": НОВИНИ