Україна має мати досвід європейських країн, які показують, як ефективно боротися із коронавірусом.

Про це в ефірі ток-шоу “Говорить Великий Львів” 8 жовтня розповів заступник голови Верховної Ради України (2012-2014 рр.), ветеран російсько-української війни та кандидат у мери Львова Руслан Кошулинський.

Проте він зауважив: у європейських країнах відповідальність за боротьбу із коронавірусом взяла на себе центральна влада.

«І кожній людині, яка сидить на карантині, держава виплачує 60% від зарплати. Держава безкоштовно забезпечує тестування. А сьогодні в Україні державна влада усунулася від вирішення питання і скинула їх на місцеве самоврядування», - наголосив Кошулинський.

І додав: «От Львівська обласна інфекційна лікарня отримала кошти від Національної служби здоров'я, аби їх не вистачає, аби виплатити працівникам 300% обіцяних. Що робити? Звільняти з роботи? А у м. Львові у бюджеті на управління виділили майже 9% загальних коштів, а на медицину - 3%.».

Так, за словами політика, якщо центральна влада бачить свою неспроможність і перекидає відповідальність за ситуацію на місцеві органи влади, то має зобов'язати їх виділяти потрібну суму коштів на боротьбу з інфекцією.

«Треба чітко сказати, хто сьогодні в Україні бере на себе відповідальність за боротьбу із коронавірусом», - резюмував Кошулинський.

ІА "Вголос": НОВИНИ