Проросійському народному депутатові від ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприянню діяльності тероризму.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Слідство встановило, що одіозний політик вчиняв дії, спрямовані на підрив енергетичної незалежності України. 

"Зокрема, після того, як Росія захопила частину Донбасу, Україна опинилася на межі енергетичної кризи. Тож було вирішено купувати вугілля на світовому ринку, зокрема, в ПАР.

Однак РФ мала плани зірвати реалізацію цих контрактів і не дозволити Україні посилити власну енергонезалежність. Тому за посередництва Медведчука відбулася змова з вищими посадовими особами України, які, використовуючи повноваження Нацбанку і правоохоронних органів, створили штучні перешкоди для постачання вугілля з ПАР. Зрештою ті контракти були зірвані, що спровокувало хвилю «віялових» відключень електроенергії в нашій країні.

Згодом за сприяння Медведчука з метою повернення України до орбіти впливу РФ було організовано незаконні схеми для  постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на державні підприємства України", - йдеться у повідомленні СБУ.

Раніше Вголос писав, що скандальному політику продовжили запобіжний захід. Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва. Так, Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 28 жовтня.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ