Попередження найвищого 4-го рівня «радить громадянам США утриматись від будь-яких міжнародних подорожей через глобальне поширення COVID-19».

Раніше відповідне попередження стосувалось подорожей до лише декілької країн, таких як Іран, Південна Корея та Сирія, пише Голос Америки.

В країнах, де залишається можливість подорожей «комерційними авіалініями» Державний департамент радить «негайно організувати своє повернення до Сполучених Штатів, або бути готовим залишитись за кордоном на невизначений термін»

Відповідне попередження було видане в четвер.

Тим американцям, які проживають за кордоном, Держдеп радить «уникати будь-яких подорожей».

«Багато країн переживають спалахи COVID-19 і запроваджують обмеження на подорожі та обов‘язкові карантини, закривають кордони та забороняють в‘їзд для громадян інших країн, – йдеться в повідомленні Державного департаменту. – Авіалінії скасували багато міжнародних перельотів та деякі оператори круїзів припинили діяльність, або скасували подорожі. При міжнародних подорожах, ваші плани можуть зірватись, і ви, можливо, будете змушені залишитись поза Сполученими Штатами на невизначений термін».

Як відомо, в Україну продовжують евакуйовувати наших співвітчизників, які перебувають в інших країнах. Нещодавно з Польщі спецпотягами привезли більше 1,1 тис. українців.

ІА "Вголос": НОВИНИ