Держдепартамент США розпорядився вивезти дітей американських дипломатів зі Шрі-Ланки через загрозу нових терактів.

«26 квітня 2019 року держдепартамент розпорядився вивезти всіх членів сімей державних службовців США шкільного віку з дитячого садка до 12-го класу. Департамент також дозволив добровільний виїзд позаштатних державних службовців США і членів їх сімей», - йдеться в повідомленні відомства.

У Держдепі підкреслили, що терористичні групи продовжують планувати можливі напади в Шрі-Ланці.

"Терористи можуть здійснювати напади практично без попередження, націлюючись на туристичні об'єкти, транспортні вузли, ринки, торгові центри, урядові установи, готелі, клуби, ресторани, місця відправлення культу, парки, великі спортивні та культурні заходи, навчальні заклади, аеропорти, лікарні і інші громадські місця ", - попереджають в держдепартаменті.

Як пояснили в Держдепі, через ситуацію на Шрі-Ланці можливості влади США з надання допомоги своїм громадянам в цій країні обмежені.

Відомство підвищило рівень небезпеки для поїздок до Шрі-Ланки до 3 рівня за чотирибальною шкалою з рекомендацією переглянути плани таких поїздок.

Тим, хто все ж планує відвідати Шрі-Ланку, зовнішньополітичне відомство рекомендує слідувати інструкціям місцевої влади, зареєструватися у спеціальній програмі для отримання сповіщень, а також моніторити місцеві ЗМІ на предмет критичних подій.

ІА "Вголос": НОВИНИ