Американський Державний департамент, який виконує функції МЗС, вніс громадян РФ до списку «Бездомних національностей». Це стосується тих росіян, які бажають отримати американську візу. Відтепер, зробити це буде фактично неможливо.

Повідомлення про це з'явилось на офіційному сайті Держдепу Сполучених Штатів. 

Росію таким чином приєдналася до списку держав, куди входять найбідніші країни світу, з корумпованими та авторитарними режимами, а саме - Куба, Ерітрея, Іран, Лівія, Сомалі, Південний Судан, Сирія, Венесуела та Ємен.

Як правило, «бездомні» заявники на візу - це громадяни країни, в якій Сполучені Штати не мають консульського представництва. Або ж це країни, де ситуація з безпекою та політичними процесами є досить невизначеною, аби обмежений консульський персонал не мав право не приймати заявки на візу.

Фото: Державний департамент США

Як вказують у державному департаменті, так звані «бездомні» заявники на візу мають три варіанти подати документи. Вони залежать  від місце перебування представника «бездомної нації».


Заявники, які проживають у Сполучених Штатах, можуть подати заявку на зміну статусу до Міністерства внутрішньої безпеки. 

Заявники з «бездомних країн», які проживають в третій країні, розглядаються на тому самому відділі обробки, що й громадяни цієї країни. Повідомлення повинні приймати до опрацювання будь-якого заявника який фізично присутній у їхньому консульському окрузі, за умови, що заявник має дозвіл уряду приймаючої держави перебувати там на законних підставах протягом достатнього часу для завершення обробки заяви. Сюди не входять особи, які не визнані біженцями та підлягають поверненню у країну походження.

Нагадаємо, як писав "Вголос", Федеральне Бюро розслідувань США провело обшук в маєтку російського олігарха Олега Дерипаски в американській столиці Вашингтоні. Відомо, що російський мільярдер є одним з наближених осіб Путіна та особистим другом російського президента. 



ІА "Вголос": НОВИНИ