Державна дума Росії ухвалила в першому читанні законопроект про виконання поправки до Конституції, яка дає право Володимиру Путіну знову балотуватися на виборах президента.

Про це інформує ресурс Tass.ru.

Документ внесли до нижньої палати парламенту депутати Павло Крашенинніков і Ольга Севастьянова, а також член Ради Федерації Андрій Клішас. Відповідно до нього, усі попередні терміни президентства Володимира Путіна обнульовуються. Отже, якщо законопроєкт ухвалять остаточно, Путін зможе обиратися на посаду глави держави ще на два терміни.

Раніше теперішній президент РФ на засіданні дискусійного клубу «Валдай» сказав, що ще не визначився, чи балотуватиметься на пост президента під час виборів 2024 року. Проте він позитивно відгукнувся про ініціативу обнулення термінів.

Нагадаємо, що всеросійське голосування щодо відповідної поправки до Конституції відбувалося з 25 червня по 1 липня. За неї віддали голоси 77,92 % росіян. Внесення цієї поправки запропонувала депутат Держдуми, перша в світі жінка-космонавт, Валентина Терешкова.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ