Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення повідомив про результати роботи в 2019 році.

Про це інформує пресслужба відомства.

Відповідно до офіційної інформації, Держкомтелерадіо 2322 разів  відмовив у праві ввезення видавничої продукції, яка була виготовлена в Росії на територію України.

Зазначається, що підставами для відмови були антиукраїнський зміст видавничої продукції держави - агресора та ненадання у повному обсязі всіх документів для отримання необхідного дозволу.

Зокрема повідомляється, що було видано 151 заборону на ввезення видавничої продукції з РФ у зв'язку з виявлення антиукраїнського змісту, що дорівнює майже  1 млн. примірників видань.

На офіційному сайті відомства опубліковано список книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Крім того, протягом 2019 року Держкомтелерадіо склав 21 протокол про накладення адміністративно-господарських штрафів в рамках вилучення з обігу незаконно ввезеної видавничої продукції виготовленій на території Російської Федерації.

Загальна сума штрафів становить 876 330 грн.

Варто зазначити, що  протягом 2019 року відомство видало 4652 дозволи на ввезення видавничої продукції держави -агресора.

Як писав «Вголос», в  Україну не дозволили ввезти книги з ознаками пропаганди РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ