У середу, 9 грудня, у Києві Координатор проектів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен передав Державній прикордонній службі обладнання та довідкові матеріали для підвищеного контролю за транскордонним переміщенням хімічних речовин.

Про це інформують на офіційному сайті Держприкордонслужби.

Технічну допомогу надали в рамках проекту «Посилення контролю за транскордонним переміщенням контрольованих та токсичних хімічних речовин», який здійснюється за фінансової підтримки США і Євросоюзу.

Генрік Вілладсен наголосив на важливості переміщення хімічної продукції через кордони країн. Він висловив сподівання, що за допомогою наданого обладнання і матеріалів Україна зможе швидше виявляти та реагувати на хімічні загрози на своєму кордоні.

Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Сергій Сердюк висловив міжнародним партнерам подяку за допомогу і зауважив, що одним із найважливіших напрямків діяльності відомства є охорона державного кордону і організація пропуску через нього осіб, транспортних засобів і вантажів, а також боротьба із транскордонною злочинністю.

Українські прикордонники отримали 60 комплектів хімконтролю із засобами захисту та інструментами для виявлення токсичних небезпек, чотири генератори водню та двоє пар високоточних лабораторних ваг, а також 820 кишенькових довідників із порадами та практичними рекомендаціями.

Читайте більше новин на нашому сайті:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ