На зустрічі з главою МЗС Угорщини Майк Помпео закликав не дозволяти Москві «вбити клин між країнами НАТО», а також застеріг від співпраці з китайською компанією Huawei.

Як передає DW, держсекретар США Майк Помпео в ході візиту в Угорщину застеріг країни НАТО від спроб Москви розколоти Північноатлантичний альянс.

"Ми не повинні дозволити Путіну вбити клин між союзниками по НАТО", - заявив Помпео на спільній прес-конференції з угорським міністром закордонних справ Петером Сийярто.

Одночасно Помпео закликав Угорщину підтримувати Україну, а не Росію.

За словами держсекретаря США, занадто тісні зв'язки з Москвою і залежність від російського газу загрожують національній безпеці Угорщини. Він підкреслив, що Росія і Китай, які, "на жаль, не поділяють американські цінності", "мають тут зараз великий вплив".

У відповідь Сійярто назвав критику Заходом відносин Москви і Будапешта "неймовірним лицемірством" і помилкою і заявив, що від поставок газу з РФ залежать і багато інших європейських країн.

Крім того Помпео застеріг Угорщину та інших партнерів США від тісної співпраці з китайською компанією Huawei, яку Вашингтон підозрює в розкраданні комерційної таємниці у американських фірм та інших видах шпигунства. Держсекретар пообіцяв, що США поділяться з їх союзниками відомостями про ймовірні ризики спільної роботи з цим виробником.

ІА "Вголос": НОВИНИ