У Сполучених Штатах Америки звинуватили главу росії путіна у спробах перекрутити історію, щоб виправдати вторгнення в Україну.

Відповідну заяву зробив державний секретар США Ентоні Блінкен. Його повідомлення оприлюднили на сайті Держдепу.

Блінкен зазначив, що світ готується відзначити 77-му річницю Дня перемоги в Європі. Разом світ вшановує цивільних та солдатів, які змогли перемогти нацистів.

«Ми разом оплакуємо нещадне убивство мільйонів людей у жахливій війні, яку вів деспот, намагаючись підкорити сусідів. Зараз ми теж рішучі та працюємо разом, щоб побороти агресію та нелюдяність росії», - зазначив держсекретар.

Жертовність та колективний героїзм – це перемога союзників над нацистами. Тим часом путін намагається перекрутити історію та виправдати жорстоку та неспровоковану війну проти України.

«Зеленський і хоробрий український народ втілюють дух тих, хто переважав під час Другої світової війни. Українці героїчно захищають свою державу, демократію та законне майбутнє України в цілій, вільній і мирній Європі", - наголосив Блінкен.

Як писав «Вголос», війна росії проти України може тривати ще довго, проте вирішальними будуть саме найближчі тижні.

Також ми повідомляли, що Володимир Зеленський створив нову військову адміністрацію в Запорізькій області. З'явилися деталі.

ІА "Вголос": НОВИНИ