В окремій десантно-штурмовій бригаді зі складу Об’єднаних сил відбулися заняття із вогневої підготовки з виконанням вправ стрільб зі стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресслужба ООС.

Воїни відпрацьовували тактичні дії у складі кулеметних розрахунків у різних умовах бою на місцевості, опановували прийоми та правила ведення вогню, виконували вправи з переміщенням та переносом вогню, зі спішуванням та завантаженням у техніку.

– Кожному учаснику було надано 4 магазина від автомата з одним патроном. Складність вправи полягала в тому, що необхідно було приєднати магазин до автомату, зробити влучний постріл у ціль, потім зробити переворот, від'єднати магазин, виконати 10 відтискань від землі, потім приєднати новий магазин, зробити влучний постріл у ціль. Такий ланцюг вправ потрібно було повторити чотири рази, – розповів майстер-сержант бригади Сергій Третяк.
 
Після закінчення швидкісної стрільби учасники відпрацювали навчальне питання «евакуація пораненого з поля бою» на відстань 20 метрів та виконали вправи стрільб зі стрілецької зброї з положень сидячи та стоячи.

Крім того, на Рівненському загальновійськовому полігоні проведено тактичні навчання протитанкової артилерійської батареї з бойовою стрільбою. Підготовка підрозділів артилерії однієї з військових частин Збройних Сил України тривала тут упродовж місяця та містила комплекс заходів, що включали питання спеціальної, технічної підготовки, тактичної медицини, захисту від зброї масового ураження, інженерного обладнання районів зосередження, рубежів розгортання, мінної безпеки, охорони та оборони місць розташування підрозділів, організації та здійснення маршу тощо.

Більшість розрахунків 100-мм протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» становлять контрактники з досвідом виконання завдань в АТО/ООС, йдеться у повідомленні Міноборони.

«Як показав досвід бойових дій на сході України, танки є основою наступальної спроможності противника. Саме тому протитанкова батарея як резерв повинна бути завжди готова до вогневого ураження броньованих об’єктів ворога. Нині підготовка підрозділу успішно завершена, результат ведення вогню — знищення всіх одиночних цілей, а потім і групової — у вигляді колони російських Т-72», — зазначив керівник тактичного навчання, старший офіцер управління ракетних військ і артилерії ОК «Захід».

ІА "Вголос": НОВИНИ