Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розповів про ймовірного наступника путіна, наступ з білорусі та назвав сценарії завершення війни

Про це повідомляє «Вголос» з посиланням на РБК Україна.

Фінальна крапка в битві за Зміїний. Я про це вам казав, що Зміїний острів буде звільнено. Абсолютно відкрито про це заявляв і ось ви бачите результати тих моїх слів. На даному етапі це фінал. Що буде далі, покаже час. Зараз ми його звільнили і зараз ми його утримуємо.

Деокупація острова крок у вирішенні продовольчої кризи і забезпечення експорту нашого зерна через Чорне море

Ракетна загроза. На даному етапі загроза зберігається. Взагалі питання чому росія останнім часом так сильно активізувала використання ракет має досить просту відповідь, як не дивно. Змінився керівник, як вони кажуть, «спеціальної воєнної операції» в Україні, ним став командувач повітряних сил (командувач ПКС Сергій Суровікін, - авт.). Він вміє воювати бомбардувальниками та ракетами, ось він робить те, що вміє. Так що тут досить легка відповідь, як це не дивно. Друге, росія чітко розуміє, куди плюс-мінус будуть влучати їх ракети. Так, є питання щодо їх невисокої точності, але вони розуміють, що це будуть удари по цивільному населенню. Їх абсолютно це влаштовує.

Плани росії - повне знищення України, абсолютне повне. А будь-які інсинуації на рахунок того, а, можливо, їм вистачить Донбасу, я попрошу мені навіть такі питання не ставити. Ми не будемо торгувати територіями.

Мобілізація на росії. По-перше, у них іде прихована мобілізація, це триває вже досить тривалий проміжок часу. Буде потрібна загальна – тоді потрібно буде якось дати відповідь навіть з промитим мозком суспільству російському, а нащо мобілізація, коли все йде за планом? Це політично важко буде для них.

Чи живий зараз путін? Я утримаюся від відповіді на це питання.

Сценарії припинення війни для росії. Можливі виключно два варіанти, чим все це закінчиться. Перше, це наступник Путіна зупиняє основні дії, не тільки в Україні, а в багатьох куточках світу. І каже: «Знімайте, будь-ласка, з росії всі накладені санкції, вибудовуємо нові стосунки. росія тут ні до чого, виключно була людина, яка керувала до цього державою, і це його особисті проблеми, він маніяк». Інший варіант – це просто розвал Росії на кілька частин, на три і більше. 

Кінець війни для України - вихід на кордони станом на 1991 рік, це буде кінцем цієї всієї авантюри, яку росія зробила. Це станеться наступного рокую.

Наступник Путіна. Цей процес якраз зараз триває. Дуже сильно підкилимна боротьба. Башти Кремля мають між собою знайти якийсь консенсус. А це важко. Не треба заважати цьому процесу.

Загроза наступу з білорусі. Її нема. Це абсолютно планові заходи білоруської армії, які вони проводять. Ми знали про них за два з половиною місяці до того, як почалися перші дії. На даному етапі загрози від білоруської армії для України не існує.

Ситуація на фронті. Питання має бути не чи зможемо ми поки що утримати Донбас, а коли ми звільнимо окуповані території. Ну, тут давайте трошки зачекаємо, я ж казав, що влітку, в серпні ми маємо побачити якісь кроки з нашого боку. Потім ближче до зими це все має трошечки спинитися, сповільнити темпи.

Вони й так сповільнені, насправді, росіяни наступають виключно на двох ділянках місцевості. У них немає сил і засобів для широкомасштабного наступу, нема темпів наступу, все це втрачено.

Важко нам перейти в контрнаступ в цій ситуації, ми в багатьох аспектах залежимо від кількості і якості зброї, яка у нас є. Операція буде продовжуватися до повного звільнення української території.

Референдуми на окупованих територіях. Готуються на 11 вересня. Ви маєте розуміти, що між підготуванням і фактом це, як то кажуть, довгий шлях. Вони готуються до приєднання, але паралельно з цим є інші варіанти. Створення нових «народних республік», створення однієї великої «народної республіки», приєднання великої території до росії, приєднання окремої території до росії – це все буде вирішуватися, як і завжди в росії, в останній день.

За матеріалами РБК Україна.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ