Військовослужбовця, рекрутованого до лав Збройних сил України за мобілізацією визнали винним і засудили до п'яти років позбавлення волі за дезертирство.

Про це інформує військова прокуратура південного регіону.

«Вироком Центрального районного суду м. Миколаєва військовослужбовця, рекрутованого до лав Збройних сил України за мобілізацією, визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 408 КК України, та засуджено до покарання у виді позбавлення волі терміном на п'ять років», — йдеться у повідомленні.

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України суд приєднав невідбуту частину покарання, призначеного за попереднім вироком, та остаточно, за сукупністю вироків, відправив військового за грати терміном на п'ять років 15 днів.

«Так, доведено, що військовослужбовець у військовому званні »солдат«, однієї з військових частин Миколаївської області, не бажаючи взагалі виконувати обов’язки військової служби, наприкінці грудня 2015 року залишив частину та був відсутнім на службі до початку листопада 2016-го. З червня по вересень 2018 року військовий вдруге ухилявся від проходження військової служби», — додали у прокуратурі.

Додамо, що ЗСУ провели тренування з системами “Ураган”.

ІА "Вголос": НОВИНИ