Українська стрибунка в довжину Марина Бех-Романчук завоювала «золото» на етапі Діамантової ліги в Стокгольмі (Швеція). Марина здобула нагороду 23-го серпня з особистим рекордом.

Бех-Романчук продемонструвала найкращий особистий результат сезону. Про це повідомляє 24 канал.

Цього року стрибки у довжину проходили у новому форматі. Зокрема, після перших п'яти стрибків у фінальну спробу, де обнулялися всі результати, потрапляли три найкращі спортсменки.

За таких обставин ключовим було увійти у трійку найкращих, щоб позмагатися за перемогу.

Українка впоралася зі всіма завданнями. Зі стрибком на 6.71 метра вона на другому місці кваліфікувалася у фінальну спробу.

У вирішальній спробі Бех-Романчук продемонструвала особистий рекорд сезону – 6.85 метра.

Результати:

Марина Бех-Романчук (Україна) – 6.85 см

Катерін Ібаргуен (Колумбія) – 6.61 см

Хадді Санья (Швеція) – 5.73 см

Окрім Бех-Романчук, нагороди взяли ще три представниці України. Анна Рижикова здобула срібну нагороду в бігу на 400 метрів з бар'єрами.

Водночас Ярослава Магучіх та Юлія Левченко розіграли перемогу на етапі Діамантової ліги. Вони не залишили шансів суперницям у стрибках у висоту.

Ярослава знову здобула перемогу, а Юлія посіла другу сходинку.

Це легкоатлетичні змагання, засновані ще у 2010 році Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій. Серія стартів складається з 14 етапів, які відбуваються у різних країнах. За головний приз змагань борються представники 9 бігових та 7 технічних легкоатлетичних дисциплін, як у чоловіків, так і у жінок. Кожна з цих дисциплін представлена лише на 7 з 14 етапів.

Раніше три нагороди завоювали українські легкоатлети на «Gyulai Memorial» – турнірі серії World Athletics Continental Tour Gold, що проходить в угорському Секешфехеварі.

ІА "Вголос": НОВИНИ