Діловий партнер адвоката президента США Лев Парнас отримав один мільйон доларів від адвоката українського олігарха Дмитра Фірташа. Про це повідомили американські прокурори 17 грудня в суді, передає Радіо Свобода.

Ділового партнера Руді Джуліані, якому інкримінують фінансові зловживання, відпустили під заставу після його арешту в жовтні. Він перебуває під домашнім арештом у Флориді. Минулого тижня офіс федерального прокурора США попросив суддю повернути Парнаса назад у в’язницю, поки він чекає суду, мотивуючи це тим, що той занижує свої доходи й активи.

Як кажуть прокурори, він не повідомив, що отримав 1 мільйон доларів з рахунку в Росії у вересні, за місяць до того, як його звинуватили в порушеннях фінансування кампанії, змові, наданні неправдивих свідчень та фальсифікації записів.

Парнас це заперечує.

Парнас був затриманий в жовтні за звинуваченнями порушення закону щодо лобістської діяльності. Його також підозрюють у спробах вплинути на Київ з метою початку там розслідування проти демократів, а також домогтися відставки Марі

Йованович з посади посла США в Україні.Рішенням суду Парнас був звільнений під заставу. Зараз же прокуратура виступила проти та висунула нові звинувачення, що передбачає повернення під варту.

ІА "Вголос": НОВИНИ