Вночі 10 лютого на трасі Чугуїв – Мартове автомобіль збив на смерть чоловіка, на місці ДТП знайшли  автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це пише «Української правди» з посиланнями на власні джерела.

«Трохи після півночі до поліції надійшов дзвінок, що на трасі Чугуїв – Мартове збили людину. Це сталося ближче до Мартового. Загинув чоловік, середніх років. Нікого поруч не було. На місці знайшли номери 0018», - розповіло джерело УП.

За словами співрозмовника УП, такі номери має передня машина кортежу Ярославського. Джерело УП також зазначило, що Ярославський часто сам водить авто.

Співрозмовники УП також додали, що пізніше до поліції подзвонив чоловік, який повідомив, що став учасником ДТП біля Мартового, і що прийде до райвідділу дати свідчення.

За даними джерел УП, є свідки, які бачили, як увечері кортеж Ярославського виїжджав з Харкова (Ярославський працює у Харкові й мешкає у Мартовому – ред.).

У поліції Харківської області не змогли підтвердити чи спростувати інформацію про смертельне ДТП поблизу Мартового.

Речник поліції Харківщини Олена Баранник пообіцяла з’ясувати, чи мала місце смертельна аварія біля Мартового пізно ввечері 9 лютого або вночі 10 лютого і надати цю інформацію пізніше.

Разом з тим на сайті поліції згодом з’явилося повідомлення про те, що на автошляху «Київ – Харків – Довжанський» виявили тіло невідомого чоловіка з тілесними ушкодженнями та що правоохоронці встановлюють особу та обставини загибелі пішохода. 

«Попередньо встановлено, що 9 лютого близько 22:55 невстановлений автомобіль, який рухався зі сторони міста Чугуєва в напрямку Харкова, скоїв наїзд на пішохода – чоловіка на вигляд 30-40 років. Тіло померлого направлено до моргу. Його особа, а також особа зловмисника наразі встановлюються», - розповіли у поліції.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ.

Нагадаємо, 18 серпня 2017 року кортеж тодішнього власника телеканалу ZIK та львівського бізнесмена Петра Димінського потрапив у ДТП поблизу Львова. Тоді в аварії загинула 26-річна жінка.

Як зазначають очевидці за кермом авто, яке скоїло ДТП був сам Димінський, проте потім він пересів в інше авто та покинув місце аварії. Охоронець залишився на місці події та стверджував, що саме він був за кермом.

У 2020 році тодішній генеральний прокурор Руслан Рябошапка змінив підслідність справи та передав її СБУ.

Сам Петро Димінський за кілька днів після ДТП вилетів приватним літаком зі Львова до Женеви та вже не повернувся.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ