У двох комунальних установах Львівської міської ради директори мають в підпорядкуванні своїх прямих родичів. Це суперечить нормам трудового законодавства і тягне за собою штраф.

Подейкують, що директорка Дитячих клубів Сихівського району Наталія Устіянович має в підпорядкування свого чоловіка. 

«Нормальних педагогів звільняють з роботи, кажуть, що треба йти на простій, бо немає грошей, а своїх рідних тримають і виписують премії», - поінформувало редакцію ІА «Вголос» джерело. 

Директорка УДЮМК Галицького району Олена Горпинюк взяла до себе на роботу свою дочку. Окрім неї Горпинюк працевлаштувала до комунальної установи дочку підрядника Анатолія Богача. Чоловік є керівником фірми «Креативна фабрика ВІКТОРІЯ» та ТзОВ «Львівська Ротонда» та виконував  підрядні роботи для установи, якою керує Олена Горпинюк. 

«Ніс хабарі директорам підприємств і установ, і також безпосередньо Олені Горпинюк», - додає джерело.

Наша редакція довідалася, що педагог-організатор УДЮМК Галицького району Оксана Серафин також має в прямому підпорядкування свою рідну сестру, якій щомісяця виписує чималі премії. 

Такі «сімейні підряди» заборонені ст. 32 ЗУ «Про державну службу», проте довідатися про родинні зв'язки держслубовців доволі складно, оскільки штатних розписів комунальних установ Львівської міської ради, наприклад, в загальному доступі немає. Випадків працевлаштування своїх родичів на держслужбу, можливо, є більше.  У разі виявлення фактів родинних зв'язків у таких установах, ними мають займатися відповідні антикорупційні структури держави.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ