Близнючкам Діанці та Софійці чи не з перших днів після свого народження довелося ховатися разом з мамою у підвалі лікарні у Києві від бомбардувань росіян.

Про це повідомляють у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні.
 
Дівчатка народилися у Києві на 24 тижні вагітності, довго перебували у пологовому будинку, а потім були переведені у київський «Охматдит».
 
«Якраз почалася війна і, коли бомбили Київ, нам доводилося спускатися у підвал. Там було багато дітей – хтось пчихне, хтось кашляне, у когось температура і, якщо для звичайних дітей це нічого страшного, то для моїх недоношених дівчаток – це могло бути смертельним. Їх стан погіршувався, Діанка почала задихатися, тому я прийняла рішення терміново потягом евакуюватися до Львова», - згадує мама Катя.
До Львова Діанка та Софійка приїхали у вкрай важкому стані – в обох бронхолегенева дисплазія та двобічна пневмонія. Стан їх здоров’я погіршився внаслідок сидіння у підвалі та евакуації потягом до Львова ще на початку війни.
 
8 березня діти вже перебували у реанімації лікарні у Львові, А після стабілізації стану їх  перевели у педіатричне відділення.
 
Сьогодні персонал лікарні привітав дівчаток із випискою. Вони здолали довгий і не легкий шлях від свого народження до сьогодні. Але перемогли і мріють повернутися додому.

ІА "Вголос": НОВИНИ